TUBEX TTD50

By 0
4600
TUBEX TTD50

De Tubex Top Drill 50 machine (TTD50) is de nieuwste aanwinst in ons machinepark.  We hebben hem na de bouwvak van 2018 in gebruik genomen. Het is de krachtpatser onder de beperkte-ruimtemachines.

Het is de eerste machine in Nederland die buizen met een diameter van 610 millimeter en een boorvoet van 845 millimeter kan aanbrengen door de boormotor. Aan het draagvermogen van fundaties zullen in de toekomst steeds strengere eisen worden gesteld en de TTD50 kan daaraan voldoen.

De TTD50 kan 50 tonmeter aan boormoment leveren. De machine is verder zo ontworpen dat de bewegingsvrijheid nog verder is verruimd ten opzichte van andere machines. De makelaar is gekoppeld aan een schuiftafel. Daardoor kunnen we ook bij een lastige schoorstand  zeer precies positie stellen en is het mogelijk om verder van jezelf af te werken, bijvoorbeeld vanaf een ponton.

Door zijn relatieve compactheid en flexibiliteit kunnen we met de  TTD50 goed werken op plaatsen  waar de hoogte beperkt is of de ruimte om te werken smal; bijvoor-beeld onder viaducten of langs snelwegen of het spoor. De TTD50 is voor ons gebouwd bij IHC IQIP en heeft zijn eerste klussen inmiddels achter de rug.