Viaduct A76 bij Nuth

By 0
1687
Viaduct A76 bij Nuth

De aanleg van de Buitenring Parkstad Limburg moet de bereikbaarheid van deze regio sterk stimuleren door de verbinding tussen gemeenten onderling én de aansluiting op de nationale en internationale snelwegen te verbeteren.

Bij Nuth wordt boven de A76 een verkeersplein aangelegd. Daarvoor moet een viaduct worden gebouwd met de fundatie in de middenberm van de snelweg. Met weinig ruimte in het horizontale vlak dus daar kwam Tubex in beeld. Fundaties aanbrengen in beperkte ruimte – horizontaal of verticaal – is tenslotte onze specialiteit.

We hebben aan de ene zijde van het viaduct achttien 23 meter lange palen geboord en aan de andere kant tweeëntwintig van deze palen, met een buisdikte van 530 millimeter met 12 millimeter wanddikte en 660 millimeter puntdiameter.

De Limburgse bodem maakte de uitvoering een beetje moeilijker. We stuitten op een leemlaag die door de lagere waterstanden droog en dus keihard geworden was. Door de boorpunt aan te passen en de leemlaag als het ware te breken hebben we de fundatie toch weten te realiseren.